Våra investeringar

LMK Industri väljer noggrant vilka bolag vi vill engagera oss långsiktigt i. Vi arbetar med bolag som agerar ansvarsfullt, är innovativa och arbetar med att finna konkreta lösningar på nutida och framtida utmaningar. Vid sidan av de mer forsknings- och tekniknära bolagen har vi också investeringar inom turism och upplevelseindustrin.

Axichem

Produktion av naturanaloga industrikemikalier

Axichem utvecklar, patenterar och marknadsför naturanaloga industrikemikalier. Axichems produkt är den naturanaloga substansen fenylcapsaicin, ett syntetiskt framställt och patenterat capsaicin.

Fenylcapsaicin kan användas på flera sätt. Som ingrediens i marin påväxthämmande färg, som tillskott i fjäderfäfoder och inom enskilda farmaceutiska områden. Bolaget fokuserar just nu på området fjäderfäfoder, då produkten aXiphen® i studier visat potentiella egenskaper som tillväxtpromotor och anti-salmonella-ingrediens i fodret.

Axichem vill bli en global leverantör av industriella naturanaloga kemikalier till aktörer i den kemiska industrin. Bolaget fick i september 2019 ett Novel Food-godkännande från EFSA (European Food Safety Authority) vilket öppnar upp för full kommersialisering på den europeiska marknaden.

Läs mer på axichem.com

Aros bostad

Fastighetsutveckling

Aros Bostad förvärvar, utvecklar och omvandlar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Bolaget tar ett helhetsansvar från det att man förvärvar mark till dess att bostaden är klar att överlämna till slutkunden. Aros Bostad agerar långsiktigt med ansvar för hela värdekedjan med målet att skapa trygghet för bostadsköparen. Med fokus på funktionalitet och hållbarhet genom väl avvägda materialval och omsorgsfull gestaltning skapas långsiktiga värden.

Geografiskt fokuserar Aros Bostad på Mälardalen, särskilt Storstockholm. Bolaget driver idag projekt i olika utvecklingsskeden som innefattar cirka 3600 bostäder.

Läs mer på arosbostad.se

Spiideo

Videoanalys inom sportvärlden

Spiideo hjälper idrottare och tränare inom olika sporter att automatiskt spela in och analysera videoinspelningar av träningsmoment och matchsekvenser. Bolagets system bygger på att fasta Axis-kameror installeras på idrottsanläggningar. Med hjälp av mjukvara för bildanalys kan bilder från flera kameror sättas samman till en högupplöst videoström. Genom en molnlösning kan användare ta del av videon på distans och i realtid skifta mellan olika kameravinklar. Användaren kan då markera särskilt intressanta sekvenser och ge “live feedback” till spelare och lag.

Spiideo är ett malmöbaserat bolag som arbetar på en internationell marknad. Kunderna är klubbar, ligor, universitet och förbund inom en rad olika sporter: fotboll, ishockey, basket, handboll, rugby och lacrosse etc. Bakom tekniken, som tagits fram i samarbete med Axis Communications, står bland andra forskare vid Matematikcentrum och LTH vid Lunds universitet.

Läs mer på spiideo.com

Broviken

Investeringar i entreprenörsbolag

Broviken investerar i svenska företag inom tjänstesektorn drivna av starka entreprenörer. Bolaget bidrar med kompetens och rådgivning om bland annat ägar- och verksamhetsstyrning, expansion i nya marknader och förvärv. Broviken har som målsättning att vara en ansvarsfull partner som bidrar till att bygga framgångsrika och uthålliga företag.

Exempel på bolag som Broviken investerar i: it-konsultbolaget Data Ductus, Cereb som utför neuropsykiatriska utredningar samt projekt- och byggledningsföretaget Forsen.

Läs mer på broviken.se

Lapland Resorts

Rekreation i fjällvärlden

Björkliden Fjällby ligger vackert belägen med utsikt mot Lapporten väster om Abisko. Med sitt läge utmed Malmbanan cirka 10 mil från Kiruna, upplevs orten som porten till vildmarken men är ändå lättillgänglig. Anläggningen består av fjällhotell med restaurang, stugby, fem skidliftar och längdåkningsspår. Sommartid lockar vandring och klättring. Från Björkliden utgår flera vandringsleder, bland annat till Sveriges högst belägna fjällstation Låktatjåkkastugan (1228 m ö h).

Cirka 3 mil från Björkliden ligger anläggningen Riksgränsen. Sveriges nordligaste skidort föddes i början på förra seklet och anses av många erbjuda landets bästa skidåkning. Snösäkert och med gott om offpistmöjligheter lockar Riksgränsen skidåkare från hela världen.

Läs mer på laplandresorts.se

Hotel Kungsträdgården

Personligt familjehotell i hjärtat av Stockholm

Hotellet har 94 unika rum och ligger alldeles intill Kungsträdgården. Här finns också en restaurang som erbjuder franskt kök, vinkällare och champagnebar. Hotellet har även gym och det finns gott om plats att slå sig ner för ett kortare eller längre möte i någon av sittgrupperna i den inbyggda innergården. En salong för möten eller privata arrangemang finns också att hyra.

Byggnaden lät uppfördas av grevinnan Eva Bielke och stod klar 1764. Några år senare köptes hela fastigheten av greve Carl Gustav Piper och förblev i familjens ägo under nästan 200 år. År 2010 förvärvade LMK Industri fastigheten och efter en större renovering nyöppnades hotellet i nuvarande skick år 2015.

Läs mer på hotelkungstradgarden.se