Våra investeringar

LMK Industri väljer noggrant vilka bolag vi vill engagera oss långsiktigt i. Vi arbetar med bolag som agerar ansvarsfullt, är innovativa och arbetar med att finna konkreta lösningar på nutida och framtida utmaningar. Vid sidan av de mer forsknings- och tekniknära bolagen har vi också investeringar inom turism och upplevelseindustrin.

HAMMERGLASS

Okrossbara glaslösningar

Hammerglass tillverkar okrossbara glasrutor till en rad ändamål. Inom affärsområdet Fastighet samarbetar man bland annat med ledande fönstertillverkare för att kunna erbjuda ett helt system av fönsterlösningar. Slutkund kan här vara skolor, bostadsrättsföreningar och andra som möter utmaningar i form av risk för skadegörelse. Inom området Automotive installeras glasrutor till fordon från ledande maskintillverkare, till exempel entreprenadmaskiner och utryckningsfordon.

I affärsområdet Infrastruktur arbetar konstruktörerna ofta med hela projekt från första idé till leverans av skräddarsydda lösningar. Ett exempel är permanenta, okrossbara glaslösningar för resecentrum och perronger. Andra exempel är kompletta bullerskärmar och bolagets helt egna, oförstörbara busskurer.

Hammerglass har dotterbolag i Norge, Danmark och Tyskland. Bolaget koncentrerar sin försäljning på de nordeuropeiska länderna och noga utvalda marknader.

Läs mer på hammerglass.se

Neqst

Långsiktiga och aktiva investerare i IT-bolag

Neqst är en investeringsverksamhet med fokus uteslutande på IT och IT-baserade företag.  Bolaget investerar huvudsakligen i privatägda företag. De kan ta minoritets- eller majoritetsposter men strävar alltid efter att leda utveckling av sina portföljbolag tillsammans med grundarna. Genom aktivt ägande och ett omfattande nätverk inom IT-branschen, vill Neqst ge sina företag bästa möjliga förutsättningar att lyckas i sina respektive nischer.
 
Neqst är en mycket långsiktig ägare och drivs av en passion för att bygga framgångsrika bolag, inte av att göra snabba avyttringar. Firman grundades 2008 och har investerat i 12 bolag, inklusive Sinch AB som noterades på Nasdaq Stockholm 2015.

Läs mer på neqst.se

Axichem

Produktion av naturanaloga industrikemikalier

Axichem utvecklar, patenterar och marknadsför naturanaloga industrikemikalier. Axichems produkt är den naturanaloga substansen fenylcapsaicin, ett syntetiskt framställt och patenterat capsaicin.

Fenylcapsaicin kan användas på flera sätt. Som ingrediens i marin påväxthämmande färg, som tillskott i fjäderfäfoder och inom enskilda farmaceutiska områden. Bolaget fokuserar just nu på området fjäderfäfoder, då produkten aXiphen® i studier visat potentiella egenskaper som tillväxtpromotor och anti-salmonella-ingrediens i fodret.

Axichem vill bli en global leverantör av industriella naturanaloga kemikalier till aktörer i den kemiska industrin. Bolaget fick i september 2019 ett Novel Food-godkännande från EFSA (European Food Safety Authority) vilket öppnar upp för full kommersialisering på den europeiska marknaden.

Läs mer på axichem.com

Broviken

Investeringar i entreprenörsbolag

Broviken investerar i svenska företag inom tjänstesektorn drivna av starka entreprenörer. Bolaget bidrar med kompetens och rådgivning om bland annat ägar- och verksamhetsstyrning, expansion i nya marknader och förvärv. Broviken har som målsättning att vara en ansvarsfull partner som bidrar till att bygga framgångsrika och uthålliga företag.

Exempel på bolag som Broviken investerar i: it-konsultbolaget Data Ductus, Cereb som utför neuropsykiatriska utredningar samt projekt- och byggledningsföretaget Forsen.

Läs mer på broviken.se

Lapland Resorts

Rekreation i fjällvärlden

Björkliden Fjällby ligger vackert belägen med utsikt mot Lapporten väster om Abisko. Med sitt läge utmed Malmbanan cirka 10 mil från Kiruna, upplevs orten som porten till vildmarken men är ändå lättillgänglig. Anläggningen består av fjällhotell med restaurang, stugby, fem skidliftar och längdåkningsspår. Sommartid lockar vandring och klättring. Från Björkliden utgår flera vandringsleder, bland annat till Sveriges högst belägna fjällstation Låktatjåkkastugan (1228 m ö h).

Cirka 3 mil från Björkliden ligger anläggningen Riksgränsen. Sveriges nordligaste skidort föddes i början på förra seklet och anses av många erbjuda landets bästa skidåkning. Snösäkert och med gott om offpistmöjligheter lockar Riksgränsen skidåkare från hela världen.

Läs mer på laplandresorts.se

Hotel Kungsträdgården

Personligt familjehotell i hjärtat av Stockholm

Hotellet har 94 unika rum och ligger alldeles intill Kungsträdgården. Här finns också en restaurang som erbjuder franskt kök, vinkällare och champagnebar. Hotellet har även gym och det finns gott om plats att slå sig ner för ett kortare eller längre möte i någon av sittgrupperna i den inbyggda innergården. En salong för möten eller privata arrangemang finns också att hyra.

Byggnaden lät uppfördas av grevinnan Eva Bielke och stod klar 1764. Några år senare köptes hela fastigheten av greve Carl Gustav Piper och förblev i familjens ägo under nästan 200 år. År 2010 förvärvade LMK Industri fastigheten och efter en större renovering nyöppnades hotellet i nuvarande skick år 2015.

Läs mer på hotelkungstradgarden.se